Villa Picenum

WAT HEEFT LE MARCHE
ALLEMAAL TE BIEDEN?

EEN GREEP UIT WAT LE MARCHE ALLEMAAL TE BIEDEN HEEFT

ONTDEK DE PRACHTIGE OMGEVING

ONTDEK DE
PRACHTIGE OMGEVING

CULINAIR

In de directe omgeving van de villa zijn volop eetgelegenheden te vinden, van heel eenvoudig en authentiek tot luxe restaurants. In de villa is een uitgebreide gids aanwezig met suggesties en een korte beschrijving.

Als je echt wil lunchen of dineren op z’n Italiaans, dan zit je in de omgeving van Villa Picenum goed. Verschillende restaurants in de omgeving worden vooral bezocht door de locals. Hier ervaar je een stukje Italië dat in Nederland simpelweg niet bestaat. In deze restaurants wordt voornamelijk pasta’s, pizza’s en gegrild vlees geserveerd met ingrediënten behorend bij het seizoen uit de directe omgeving. Al met al een bijzondere ervaring als je van Italië houdt of je het wilt ontdekken.

Dineren met adembenemend uitzicht
IMG-6735

NATUUR

Villa Picenum bevindt zich in het heuvellandschap tussen de kustlijn en de bergen. Beide zijn met de auto in zo’n 40 minuten te bereiken. Er zijn aan de kust vele stranden te bezoeken; sommige zijn kiezelstranden andere weer zandstranden. De gids die in de villa ligt vertelt u er meer over. Veel stranden worden beheerd door strandtenten hier zijn bedden en parasols te huur.

De bergen van de Sibillini zijn een echte aanrader en een bezoek waard. Hier worden in het hoogseizoen mountainbike- en wandeltochten aangeboden.

De wandeltocht naar de rotspartij Lame Rosse is een leuke uitdaging, ook voor de minder getrainde wandelaar en kinderen. Het stuwmeer, Lago di Fiastra, staat garant voor een mooie rit en prachtig helder water om te zwemmen. Maar alleen al de autorit door de heuvels rondom de villa is al een prachtige ervaring, met afwisselend wijngaarden, graanvelden, bebossing en authentieke dorpjes. De kans dat u in de schemering wild tegenkomt is aanzienlijk, er leven wilde zwijnen, herten, stekelvarkens en vossen.

NATUUR

Villa Picenum bevindt zich in het heuvellandschap tussen de kustlijn en de bergen. Beide zijn met de auto in zo’n 40 minuten te bereiken. Er zijn aan de kust vele stranden te bezoeken; sommige zijn kiezelstranden andere weer zandstranden. De gids die in de villa ligt vertelt u er meer over. Veel stranden worden beheerd door strandtenten hier zijn bedden en parasols te huur. De bergen van de Sibillini zijn een echte aanrader en een bezoek waard. Hier worden in het hoogseizoen mountainbike- en wandeltochten aangeboden. De wandeltocht naar de rotspartij Lame Rosse is een stevige uitdaging, ook voor de minder getrainde wandelaar en kinderen. Het stuwmeer, Lago di Fiastra, heeft prachtig helder water om te zwemmen.
Alleen al de autorit door de heuvels rondom de villa is al een prachtige ervaring, met afwisselend wijngaarden, graanvelden, bebossing en authentieke dorpjes. De kans dat u in de schemering wild tegenkomt is aanzienlijk, er leven wilde zwijnen, herten, stekelvarkens en vossen.

Kustlijn

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Er zijn vele dorpjes en bezienswaardigheden in de omgeving die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. We noemen er een paar. Sarnano is een pittoresk dorpje aan de voet van de Sibillini. Erg mooi en fotogeniek om een kleine wandeling te maken naar het pleintje met de kerk op het hoogste punt. San Ginesio is een middeleeuws stadje wat getroffen is door de laatste aardbeving in 2016. De gevolgen zijn hier en daar nog zichtbaar. Loreto is ook een mooie stad om te bezoeken en is populair onder kunstliefhebbers en als bedevaartsoort. Urbisaglia, met de Abbadia di Fiastra, een prachtige abdij met een groot park met uitgezette wandelingen, een leuk museum, diverse kleine winkeltjes en een uitstekend restaurant (da Rosa) voor lunch en diner.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Er zijn vele dorpjes en bezienswaardigheden in de omgeving die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. We noemen er een paar. In de richting van Ancona zijn de beroemde rotsen van de Rosso Conero met prachtige vergezichten vanaf Sirolo. Loreto is ook een mooie stad om te bezoeken en
bekend als bedevaartsoort. In de meer nabije omgeving ligt San Ginesio, een middeleeuws stadje wat zwaar getroffen is door de laatste aardbevingen in 2016. De gevolgen zijn hier en daar nog zichtbaar. Sarnano is een pittoresk
dorpje aan de voet van de Sibillini. Erg mooi en fotogeniek om een kleine wandeling te maken naar het pleintje met de kerk op het hoogste punt. Urbisaglia, met de Abbadia di Fiastra, een prachtige abdij met een groot park met uitgezette wandelingen, een leuk museum, diverse kleine winkeltjes en
een uitstekend restaurant (da Rosa) voor lunch en diner.

ERVAAR EEN ONVERGETELIJKE REIS NAAR LE MARCHE