Villa Picenum

MAAR WIE ZIJN DE
VERHUURDERS EIGENLIJK?

OVER ONS

ITALIAANS MET EEN
NEDERLANDSE TWIST

Onze visie voor Villa Picenum

Op deze pagina vertellen we over onszelf en het verhaal achter Villa Picenum. We nemen je mee vanaf het eerste idee tot aan de bouw van de villa zoals hij nu is: authentiek Italiaans, maar voorzien van alle moderne Nederlandse gemakken.

Even voorstellen
Wij zijn Frank en Heleen, wonen sinds 1992 op de Utrechtse Heuvelrug en hebben drie volwassen kinderen en een kleindochter. Heleen is secretaresse in een orthodontisten praktijk en Frank is mede-eigenaar van een adviesbureau in de gezondheidszorg, waar hij zelf vooral interim-opdrachten uitvoert. Echte Italië liefhebbers waren we in eerste instantie eigenlijk niet, maar zijn dat inmiddels wel geworden. Naast Villa Picenum zijn we met ons gezin ook actief met Picenum.nl. Hiermee worden echte Italiaanse kwaliteitsproducten geïmporteerd uit Le Marche, en via de webshop en op beurzen verkocht.

Onze droom
De wens van Frank om een huis in het buitenland te hebben was er al lang. De zoektocht begon in 2014 met een korte trip naar Le Marche. Samen met de oudste zoon Oscar een weekend op stap met  de makelaar tal van objecten bekeken. Dit weekend was doorslaggevend, het besluit was genomen, Le Marche moest het worden. In het voorjaar van 2015 ging Frank samen met Heleen de zoektocht vervolgen. Uiteindelijk vonden we later in dat jaar onze droomlocatie.

Onze droom
Ruim twintig jaar geleden begon de wens voor een eigen huis in het buitenland te ontstaan. Toen onze kinderen nog mee gingen op vakantie gingen we regelmatig kamperen in Frankrijk. Terwijl Heleen souvenirs aan het shoppen was op de marktjes in de Franse dorpjes, stond ik samen met mijn oudste zoon voor de etalage van makelaarskantoren te dromen van een eigen woning in het buitenland. Jaar op jaar werd de wens en de mogelijkheid om iets inhet buitenland te realiseren groter.

De realisatie 
Na een intensieve en uitgebreide zoektocht werd de perfecte locatie gevonden. Samen met onze oudste zoon (bouwkundige en ontwerper) zijn we naar de tekentafel gegaan. De bouwcultuur en -eisen verschillen nogal met die van Nederland, in totaal heeft het vijf jaar in beslag genomen voordat Villa Picenum er stond. We hadden niet trotser kunnen zijn op het eindresultaat! Een modern en luxe interieur met Nederlandse kwaliteitseisen, in een typisch Italiaans jasje.

ERVAAR EEN ONVERGETELIJKE REIS NAAR LE MARCHE